Coaste la gratar in sos

Printeaza

Coaste la gratar in sos: coaste de miel, ceapa, usturoi, foi de dafin, cimbru, otet, coaja de lamaie, cuisoare, bulion, miere, ghimbir, mustar, sos de soia, boia de ardei iute, ulei.

Ingrediente: Coaste la gratar in sos

  • 1 kg de coaste (porc sau miel)
  • 1 ceapa
  • 2 graunte de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingura de otet
  • coaja de la o lamaie, rasa
  • 1 cuisoara

Ingrediente sos:

  • 300 g bulion
  • 1 lingura cu miere
  • 2 linguri otet
  • 1 lingurita ghimbir tocat
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • 1 lingura cu sos de soia
  • 1 ceapa
  • 2 graunte usturoi
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare:

Dupa ce ati spalat coastele, puneti-le intr-o oala cu apa si lasati-le sa fiarba la foc mediu. Cand au inceput sa fiarba, luati spuma care se formeaza, pana ramane apa limpede.

Adaugati in apa 2 graunte de usturoi, tocate, si 1 ceapa tocata. Adaugati foaia de dafin, 1 lingura de otet, coaja de lamaie (rasa), cuisoara, si lasati sa fiarba 20 de minute. Dupa ce au fiert coastele, scoateti-le intr-o strecuratoare, la scurs, si treceti la prepararea sosului.

Puneti intr-o tigaie uleiul si adaugati ceapa si grauntele de usturoi sa se rumeneasca. Cand ceapa incepe sa capete o culoare aurie, adaugati bulionul, mierea, sosul de soia, otetul, si amestecati bine pana se integreaza toate ingredientele si obtineti un sos omogen (daca este prea gros adaugati si 1-2 linguri de apa).

Condimentati cu sare si piper, dupa care adaugati mustarul, lingurita de boia de ardei iute, ghimbirul tocat si cimbrul. Amestecati ca sa integrati toate ingredientele in sos si lasati sa fiarba 10 minute, cu un capac deasupra. Dupa ce a fiert 10 minute, sosul este gata si puteti stinge focul.

Puneti un gratar pe foc la incins, la foc mediu, si tavaliti bine coastele prin sos. Adaugati coastele pe gratar, cand s-a incins gratarul, si lasati-le sa se rumeneasca cate 3 minute pe fiecare parte.
Dupa ce s-au rumenit, scoateti coastele pe farfurii mai adaugati sos deasupra si le puteti servi cu garnitura de piure de cartofi la cuptor (preparare piure de cartofi  la cuptor).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.