Coaste delicioase de miel cu sos de vin

Printeaza

O reteta de coaste delicioase de miel cu sos de vin din: coaste de miel, plante aromatice, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ceapa, usturoi, vin rosu, rozmarin, cimbru, amidon si unt.

Ingrediente:Coaste delicioase de miel cu sos de vin

  • 12 coaste de miel
  • 2 linguri plante aromatice tocate
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

pentru sos:

  • 1 ceapă mică
  • 1 căţel de usturoi
  • 750 ml vin roşu
  • 1 crenguţă de cimbru
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 20 g amidon
  • 80 g unt

pentru decor:

  • 250 g ceapă mică
  • 30 g unt

 

Mod de preparare:

Toacă mărunt ceapa pentru sos şi ustu­roiul şi pune-le într-o cratiţă împreună cu untul, cimbrul, rozmarinul şi vinul roşu.

Pune pe foc şi lasă la fiert până când scade la 2/3din cantitate. Intre timp, ameste­că amidonul în puţină apă rece şi pune-1 în sos. Lasă la fiert până se îngroaşă. Filtrează sosul prin sită, pune sare dacă mai trebuie şi ţine-1 la cald.

Pentru decor, topeşte untul într-o tiga­ie neaderentă, adaugă ceapa curăţată şi prăjeşte-o, la foc mare, timp de 5-6 mi­nute. Pune sare şi piper, după gust, toarnă 1/2 pahar de apă, pune capacul şi fierbe-o 15 minute.

Condimenteză cu sare şi piper, după gust, coastele de miel şi presară-le cu plantele aromatice tocate mărunt. Prăjeşte coastele într-o tigaie cu ulei timp de 2-3 minute.

Serveşte coastele imediat, cu garnitura de ceapă şi stropite cu sosul de vin.

Coaste delicioase de miel cu sos de vin

Coaste delicioase de miel cu sos de vin

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.