Coaste de porc la gratar cu sos

Printeaza

Coaste de porc la gratar cu sos din: coaste de porc, cola, seminte de susan, ketchup, zahar brun, sos de soia, sos worcestershire, sos dulce de ardei iute, boia, smantana, maioneza, chives, ceapa verde.

Ingrediente:Coaste_de_porc_la_gratar_cu_sos

  • 2 siruri coaste de porc
  • 2 cutii de cola
  • 2 lingurite seminte de susan (optional)

pentru sos:

  • 8 linguri de ketchup
  • 8 linguri de zahar brun
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri de sos Worcestershire
  • 2 linguri sos dulce de ardei iute
  • 1 lingurita de boia

pentru sosul de smantana:

  • 300 ml de smantana
  • 2 linguri de maioneza
  • 1 legatura mica de chives, tocata
  • 6 fire de ceapa verde, feliate

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 160°C şi pune coastele într-o tavă. Toarnă peste ele cola şi suficientă apă cât să le acopere complet. Acoperă tava cu folie de aluminiu şi dă-o la cuptor 2-3 ore, până când coastele devin moi, fără să se desprindă carnea complet de pe os.

Intre timp, pune toate ingredientele pentru sos într-o crăticioară. încălzeşte-le la foc mic şi dă-le în clocot 2 minute, amestecând încontinuu.

Când coastele sunt gata, scoate-le cu grijă din tavă. Toarnă într-un vas lichidul rămas şi şterge bine tava cu un prosop de hârtie. Pune coastele înapoi în tavă şi stropeşte-le cu sosul lipicios. Acoperă-le şi lasă-le la frigider să se marineze cel puţin o oră (deşi indicat este să stea 24 de ore). în acest punct coastele pot fi congelate.

Amestecă ingredientele pentru sosul de chives şi lasă-le la frigider.

Incinge grătarul şi aşteaptă să se formeze jarul sau încinge cuptorul la 220°C. Aşază coastele pe grătar şi frige-le 20 de minute, întorcându-le din când în când. Unge-le ocazional cu sosul rămas de la marinadă. Când coastele devin lipicioase şi crocante, porţionează-le şi serveşte-le. Presară seminţele de susan (după preferinţă) şi aşază-le alături de sosul de chives.

Coaste de porc la gratar cu sos

Coaste_de_porc_la_gratar_cu_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.