Coaste de porc in sos

Printeaza

Coaste de porc in sos din: coaste de porc, lamaie, cimbru, sare, piper, pasta de tomate, usturoi verde, ceapa verde, miere, rondele de ananas, otet balsamic, ulei de masline, limes, mustar iute, sare.

Ingrediente:Coaste_de_porc_in_sos

Pentru marinare:

  • 1 lămâie
  • cimbru
  • sare
  • piper

Sos:

  • 150 ml pastă de tomate
  • 1 legătură usturoi verde
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 lingură miere
  • 2-3 rondele de ananas din compot
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 limes
  • 2 linguri muștar iute
  • sare

 

Mod de preparare:

Coastele de porc se stropesc cu zeama stoarsă de la 1 lămâie, se asezonează cu cimbru, sare, piper și se lasă la marinat într-o pungă de plastic, la frigider, timp de 12 ore.

După acest timp, se frig pe grătarul foarte bine încins.

Se prepară sosul: se spală și se curăță usturoiul și ceapa verde, păstrându-se puțin și din codițele verzi, se toacă mărunt și se adaugă într-un blender împreună cu ananasul din compot, zeama de limes, pasta de tomate, muștarul, uleiul de măsline, mierea și oțetul balsamic.

Se presară sare după gust.

De asemenea se mai pot adăuga și condimente suplimentare, în funcție de opțiuni: curry, scorțișoară, piper sau mentă.

Coastele se servesc de obicei cu garnitură de cartofi prăjiți.

Coaste de porc in sos

Coaste_de_porc_in_sos

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.