Coaste de porc glazurate

Printeaza

Coaste de porc glazurate din: coaste de porc, coca cola, ketchup de rosii, sos tabasco, usturoi, zeama de lamaie, whisky.

Ingrediente:Coaste de porc glazurate

  • 1 kg coaste de porc

pentru marinata:

  • 600 ml coca cola
  • 250 ml ketchup de rosii
  • 1 lingurita sos tabasco
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • zeama de la 2 lamai
  • 200 ml whisky

 

Mod de preparare:

Aşază coastele in tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Combină ingredientele pentru marinată, toarnă deasjjpra şi dă la rece cfel puţin 1 oră sau peste noapte. Incinge cuptorul la semnul 2/150 °C. Acoperă tava cu folie de aluminiu şi dă la cuptor 3 1/2 ore, sau până când carnea se desprinde de pe os.

Scoate tava din cuptor şi măreşte temperatura la semnul 7/220C – lasa sa se incinga 10 minute. Intre timp, strecoară marinata prin sită şi pune-o la fiert 15 min până când scade si se îngroaşă ca un sirop.

Dă din nou coastele la cuptorul încins sau pune-le pe grătarul încins la maxim 10 min. Unge-le cu jumătate din marinătă şi dă din nou la cuptor 5-10 min. Serveşte cu marinata rămasă stropita deasupra.

Coaste de porc glazurate

Coaste de porc glazurate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.