Coaste de porc cu sos dulce-iute

Printeaza

Coaste de porc cu sos dulce-iute din: scaricica, ghimbir, sare, piper, fulgi de ardei iute, sos dulce, ketchup, zahar brun, piper, ghimbir si fulgi de ardei iute.

Ingrediente:Coaste_de_porc_cu_sos_dulce_iute

  • 3 kg scaricica
  • 2 linguri ghimbir proaspat ras
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper proaspat macinat
  • 1/2 lingurite fulgi de ardei iute
  • 2 lime

sos:

  • 300 ml sos dulce de ardei
  • 2 cani ketchup
  • 1/3 cana zahar brun
  • 1 lingurita piper
  • 1 linguritaq ghimbir proaspat ras
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute

 

Mod de preparare:

Preparaţi pasta de condimente pentru scăricică, amestecând bine ghimbirul, sarea, piperul şi fulgii de ardei iute. Ideal ar fi să jupuiţi membrana de pe dosul coastelor. Frecaţi coastele cu felii de lime, storcând un pic de zeamă în acelaşi timp, apoi frecaţi-le bine cu toată pasta de condimente.

Infăşuraţi-le strâns în folie de plastic şi băgaţi-le într-o pungă de plastic. închideţi sau legaţi punga. Lăsaţi în frigider pentru 8 ore.

Preparaţi sosul amestecând ingredientele într-o crăticioară. Puneţi la fiert. Când dă în clocot, reduceţi focul şi lăsaţi să fiarbă foarte încet, cca 30 min, amestecând frecvent.

Adunaţi tot jarul pe jumătate din suprafaţa vetrei grătarului. Puneţi una peste alta bucăţile de scăricică pe grătar, deasupra zonei fără jar. Acoperiţi grătarul cu capacul. După 30-40 min, luaţi bucata de la fund şi puneţi-o deasupra „teancului”. Acoperiţi din nou şi repetaţi operaţiunea la fiecare 30 min, până când aţi rotit toate bucăţile.

Inşiraţi bucăţile de scăricică pe grătar, una lângă alta, tot deasupra zonei fără jar, cu partea cărnoasă în jos. Acoperiţi şi lăsaţi-le să se frigă încă 30 min, ungându-le cu sos. Luaţi-le de grătar, lăsaţi-le să stea 10 min, apoi tăiaţi-le între coaste. Serviţi-le cu sos şi cu diferite garnituri.

Coaste de porc cu sos dulce-iute

Coaste_de_porc_cu_sos_dulce_iute

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata coastele de porc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.