Coaste de porc cu glazura de mustar si melasa

Printeaza

Coaste de porc cu glazura de mustar si melasa din: zahăr brun, paprika afumată, muştar, pudră de ceapă şi de usturoi, coaste de porc, muştar, oţet de mere, melasă, sos Worchestershire, sos de ardei iute, pudră de ardei iute.

Coaste_de_porc_cu_glazura_de_mustar_si_melasa

Ingrediente:

  • 150g de zahăr brun
  • 2 linguri de paprika afumată
  • 2 linguri pudră de muştar
  • câte 1 linguriţă pudră de ceapă şi de usturoi
  • 4 bucăţi coaste de porc

Pentru glazura:

  • 265 g de muştar
  • 150 ml oţet de mere
  • 2 linguri de melasă
  • 75g de zahăr brun
  • 2 linguri de sos Worchestershire
  • 2 linguri sos de ardei iute
  • 2 linguriţe pudră de ardei iute

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 160°C. Combină zahărul, paprika, pudra de muştar, pudra de ceapă şi de usturoi şi 1 linguriţă de sare într-un bol şi freacă bine coastele cu acest amestec.

Pune-leîn două tăvi mari cu grătar înăuntru (dacă nu ai tăvi cu grătar este în regulă).

Toarnă 150ml de apă în fiecare tavă, acoper-o parţial cu folie de aluminiu şi coace-le timp de trei ore, până când carnea aproape că se desprinde de pe os.

Dacă tăvile sunt pe niveluri diferiteîh cuptor, schimbă-le între ele la jumătatea intervalului. Când sunt gata, scurge lichidul rămas în tăvi.

Intre timp, pentru a prepara glazura, amestecă toate ingredientele într-o cratiţă şi găteşte-ie timp de 10 minute, amestecând ocazional, până când zahărul s-a topit. Lasă glazura deoparte. Incinge grătarul.

Fie că foloseşti unul pe gaz sau cu cărbuni, găteşte coastele la temperatură joasă, câte 3-4 minute pe fiecare parte, ungându-le în mod regulat cu glazură, până când devin aurii şi lipicioase.

Dacă nu ai un grătar, poţi găti coastele în cuptorul încins la 220°C, timp de 25-30 de minute, întorcându-le pe cealaltă parte şi schimbând tăvile între ele la jumătatea intervalului.

Coaste de porc cu glazura de mustar si melasa

Coaste_de_porc_cu_glazura_de_mustar_si_melasa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.