Coaste de miel cu sos de cafea şi smantana

Printeaza

O reteta delicioasa de coaste de miel cu sos de cafea si smantana din: coaste de miel, sare, piper, ceapa, morcovi, supa, cafea, smantana si zahar.

Coaste de miel cu sos de cafea şi smantana

Ingrediente:

  • 2,5 kg coaste de miel
  • o lingură de sare
  • o lin­gură de piper
  • două cepe medii (feliate)
  • doi morcovi medii (feliaţi)
  • o ceaşcă de supă (fierbinte)
  • o ceaşcă şi jumătate de cafea
  • o ceaşcă de smântână grasă
  • două linguriţe de zahăr

 

Mod de preparare:

Setează cuptorul la 230°C. Se curăţă carnea de grăsimea în exces şi se freacă cu sare şi piper.

Se dă tava la cuptor, se reduce tempe­ratura la 150°C şi se adaugă în tavă ceapa şi morcovii.

Separat se prepară un amestec de supă, cafea, smântână şi zahăr care se toarnă peste friptura din tavă.

Se mai ţine la cuptor încă o oră şi jumătate – două ore având grijă se fie întoarsă des, pentru a se rumeni.

Când este gata se scoate carnea pe un platou încălzit.

Sosul şi legumele din tavă se pun într-un blender, se mixează, apoi se toarnă într-o tigaie amestecând continuu, după care se toarnă peste friptura din tavă.

Se serveşte cu roşii la grătar, cartofi la cuptor şi legume verzi la alegere.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Coaste de miel cu fasole verde

Coaste de miel cu fasole verde

Coaste de miel cu fasole verde din: coaste de miel, ulei, usturoi, cimbru, rozmarin, ceapa, fasole verde, sare, piper, vin rosu. Ingrediente: 12 coaste de miel 4-5 linguri ulei 4-5 căţei usturoi cimbru rozmarin 2 cepe roşii 400 g fasole verde sare piper 100 ml vin roşu   Mod de preparare: Incingi uleiul în tigaie […]

 

Coaste de miel cu piure de mazare

Coaste de miel cu piure de cartofi mov

Coaste de miel cu piure de cartofi mov din: coaste de miel, marinada, cartofi mov, smantana, unt, sare, zucchini, vin. Ingrediente: 350 g coaste de miel (8 coaste) marinată din ulei şi ierburi aromatice (usturoi, boia de ardei iute, coriandru, rozmarin, piper, sucul de la o lămâie, 125 g unt, 70 g parmezan, 1 foaie de dafin, […]

 

Salata de arpagic

Coaste de miel cu arpagic

Coaste de miel cu arpagic din: arpagic, rozmarin, coaste de miel, coniac. Ingrediente: Curăţă arpagicul (500 g) şi pune-l într-o tavă unsă cu unt. Presară deasupra puţin rozmarin şi lasă la cuptor aproximativ zece minute. Pune apoi coastele de miel rămase şi unge-le cu puţin coniac. Lasă câteva minute, ca să se întrepătrundă aromele.   […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.