Coaste de ied cu mazare si mamaliga

Printeaza

Coaste de ied cu mazare si mamaliga din: coaste de ied, morcov, ceapa rosie, ardei verde, usturoi, ulei, vin, sare, piper, cimbru, rozmarin, maghiran, supa de pasare, mazare si malai.

Ingrediente:Miel

  • 4 coaste de ied
  • 2 buc. morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 1 buc. ardei verde
  • 1 buc. catel usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml vin alb
  • 1 varf sare
  • 1 varf piper
  • 1 varf cimbru
  • 1 varf rozmarin
  • 1 varf maghiran
  • 500 ml supa de pasare
  • 1 pumn mazare
  • 4 linguri malai

 

Mod de preparare:

Se spala bine coastele si se curata legumele. Morcovul se taie rondele, ceapa se taie solzisori iar usturoiul se zdrobeste cu cutitul. Despicam coastele fara se le separam total si cu ajutorul unui cutit inpingem carnea din varful fiecarui os in asa fel incat sa ramana dezgolit pana la jumatate.

Condimentam carnea peste tot cu sare, piper, cimbru si rozmarin. Intr-o tigaie non-aderenta se pun rondelele de morcov si ceapa 2-3 min sa se inmoaie in ulei, apoi le rasturnam intr-un vas rezistent la foc. Costitele le asezam in tigaie in uleiul ramas si le calim putin pe ambele parti, apoi le asezam in vasul pentru cuptor.

Intre costite se aseaza felii de ardei. Adaugam usturoiul, supa de pasare, uleiul ramas in tigaie, acoperim vasul si il bagam la cuptor cam 1 ora. Cand e aproape gata, adaugam vinul si mai lasam 20 min fara capac. Separat facem o mamaliga mai tare din 4 linguri de malai, apa si sare. Rasturnam mamaliga pe farfurie si in mijloc ii facem o adancitura ca un cuib.

Fierbem mazarea in apa cu sare, o scurgem si o asezam in cuibul de mamaliga. Alaturi asezam costitele cu ardeii si morcovii.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.