Coasta de porc umpluta cu mere

Printeaza

Coasta de porc umpluta cu mere din: coasta de porc, mere, cimbru, sare, piper, ienibahar, vin, faina.

Ingrediente:Coasta de porc umpluta cu mere

  • 750 gr. coasta proaspata
  • 1/2 kg. mere
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 3-4 boabe ienibahar
  • 1/2 pahar vin
  • 1lingurita faina

Mod de preparare:
Se alege o coasta mai mult lunga decit lata, se taie la mijloc ca sa formeze o punga, lasind o margine de 2 cm imprejur.

Se freaca cu sare, piper, cimbru si boabe de ienibahar pisate. Se umple punga cu merele curatate de coaja si de seminte, taiate in sferturi.

Se coase punga si se asaza coasta in tava cu 1/2 ceasca apa fierbinte.

Se acopera cu un capac si se fierbe la foc moale cam 1/2 ora. Se intoarce coasta, se adauga inca 1/2 ceasca cu apa fierbinte si se lasa sa fiarba iar 1/2 ora.

Se scoate capacul si se da la cuptor sa se rumeneasca. Cind este gata se scoate friptura iar in sosul ramas se adauga faina care se stinge cu vin.

Dupa 2-3 clocote se strecoara. Dupa ce s-a racit friptura se scoate ata, se asaza pe o farfurie, iar deasupra se toarna sosul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.