Coarda de struguri

Printeaza

Coarda de struguri din: must, zahar, ou, zeama de lamaie, vanilie, apa.

Ingrediente:Coarda de struguri

  • 1,2 litri must proaspăt de struguri
  • 1,2 kg zahăr tos
  • 1 albuş de ou
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 3 g vanilie
  • 900 ml apă

 

Mod de preparare:

Mustul se strecoară întâi prin tifon, apoi prin hârtie sugativă .Se amestecă zahărul cu apă şi must, se pune pe foc mic şi, când a dat abur, se pune un albuş de ou şi 1 lingură zeamă de lămâie, să se limpe­zească.

Dacă albuşul a coagulat, se strecoară zeama, se adaugă vanilie şi se pune iar la fiert, să se lege.

Când aproape s-a legat, se pune încă 1 lingură zeamă de lămâie, mai clocoteşte un pic şi gata, se poate turna în borcanele calde, aşezate pe lame de cuţit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.