Coada de vita

Printeaza

Coada de vita din: coada de vita, falca de vita, rosii, ceapa, morcov, telina, usturoi, untura, vin rosu, ulei de masline, sare si piper.

Coada_de_vita

 

Ingrediente:

  • 1 kg coadă de vită
  • 1 bucată de falcă de vită
  • 250 g roşii
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov
  • 1 ţelină mijlocie
  • 2 căţei de usturoi
  • 50 g untură
  • 1 pahar mic cu vin roşu
  • 1 pahar cu ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă căliţi în untură, ceapa, morcovul, usturoiul şi puţin pătrunjel. Adăugaţi carnea de vită (coada) tăiată în bucăţi potrivite, bine spălate şi presărate cu sare şi piper. Adăugaţi vinul. Lăsaţi carnea să se rumenească frumos, puneţi miezul de roşii tăiat în cuburi mici. Acoperiţi cratiţa şi continuaţi să fierbeţi preparatul la foc domol până când carnea devine fragedă şi este bine pătrunsă.

Dacă sosul scade prea tare, puneţi o cană cu apă şi o linguriţă de sare. Când carnea se desprinde de pe os, puneţi ţelina tăiată în bucăţi de mărimea unui deget. După alte 20 de minute, preparatul poate fi adus la masă.

 

 

Coada de vita

Coada_de_vita

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.