Clopotel de Craciun

Printeaza

Clopotel de Craciun din: nuci, oua, zahar, biscuiti, rom, visinata, cacao, unt, stafide, ulei.

Ingrediente:Clopotel de Craciun

  • 200 g nuci
  • 3 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 250 g biscuiti
  • 100 ml rom
  • 100 ml vişinată
  • vişine din vişinată
  • 50 g cacao
  • 200 g unt
  • 100 g stafide
  • 1 lingura cu ulei

 

Mod de preparare:

Pune ouăle la fiert 5-6 minute. Freacă untul cu zahărul pudră. Adaugă apoi gălbenuşurile fierte şi zdrobite cu furculiţa, romul şi vişinata.

Incorporează cacaua, vişinele din vi­şinată, stafidele, nucile măcinate şi biscuiţii zdrobiţi cu sucitorul. Cu palmele unse cu ulei, modelează clopoţelul Moşului. Decorează cu zahăr pudră sau cu sirop de ciocolată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.