Clatite umplute

Printeaza

Clatite umplute

Ingrediente:Clatite umplute

  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 cutie roşii mici (850 ml)
  • sare, piper
  • 1 linguriţă busuioc
  • 40 g unt
  • 40 g făină
  • 250 ml lapte
  • 250 ml supă
  • nucşoară rasă
  • 350 g spanac congelat
  • 350 brânză ricotta sau brânză dulce de vaci
  • 100 g parmezan ras
  • 1 gălbenuş
  • 8 clătite

Preparare:

Tocaţi ceapa şi căliţi jumătate din ea în ulei. Adăugaţi roşiile, condimentaţi-le şi înăbuşiţi-le cea. 30 de minute. Adăugaţi busuiocul. Topiţi untul, apoi căliţi făina acolo. Stingeţi cu supă şi lapte. Fierbeţi totul circa 10 minute, amestecând continuu.

Condimentaţi sosul bechamel cu sare, piper şi nucşoară. încingeţi cuptorul la 200°C. Căliţi şi restul cepei în ulei, apoi adăugaţi spanacul. Amestecaţi-l cu sarea, piperul, nucşoara, brânza ricotta. Adăugaţi 50 g parmezan şi gălbenuşul, întindeţi amestecul rezultat pe clătite şi rulaţi-le.

Puneţi într-o formă jumătate din sosul bechamel şi cel de roşii. Aşezaţi clătitele, restul sosurilor şi brânza rămasă. Coaceţi totul circa 20 de minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bune aceste clatite umplute cu spanac si ricotta. Eu de obicei fac doar cu cascaval. Sigur o sa repet reteta voastra.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.