Clatite umplute cu spanac si sunca de pui

Printeaza

O reteta de clatite umplute cu spanac si sunca de pui din: oua, lapte, ulei, sare, faina, frunze de spanac, ceapa, usturoi, sare, piper, oua, patrunjel verde, sunca de pui, branza si ulei.

Ingrediente:Clatite umplute cu spanac si sunca de pui

pentru aluatul de clatite:

  • 2 oua
  • 450 ml lapte
  • 1 lingura ulei
  • 1 varf de cutit de sare
  • 250 g faina

pentru umplutura:

  • 450 g frunze de spanac congelate
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 200 g sunca de pui
  • 100 g branza rasa
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Pentru clătite, baţi ouăle cu laptele, sarea şi o lingură de ulei, după care adaugi treptat făina. Laşi aluatul să se odihnească 30 de minute, după care prăjeşti clătitele într-o tigaie unsă cu ulei.

Ceapa o toci mărunt şi o căleşti în uleiul încins până se înmoaie. Adaugi spanacul decongelat şi tocat, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi pe foc până se evaporă lichidul. Pui usturoiul tocat mărunt, ouăle bătute şi pătrunjelul verde tocat mărunt. Când ouăle se îngroaşă, dai cratiţa deoparte.

Pui pe fiecare clătită umplutură de spanac, câte o felie de şuncă şi rulezi. Le aşezi într-un vas uns cu unt, le presari cu brânza rasă şi le introduci la cuptor până când brânza se topeşte. Le serveşti calde.

Clatite umplute cu spanac si sunca de pui

Clatite umplute cu spanac si sunca de pui

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Uite, promit ca incerc sa fac si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.