Clatite umplute cu linte

Printeaza

Clatite umplute cu linte din: ulei de masline, ceapa, boabe de mustar, turmeric, ardei iute, ghimbir, usturoi, cartofi, linte, clatite, spanac, chutney de mango.

Ingrediente: Clatite_umplute_cu_linte

  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mică, tocată fin
  • 1 linguriţă boabe de muştar
  • 1/2 linguriţă de turmeric
  • 1 ardei iute verde, curăţat de seminţe şi tocat în bucăţele
  • 1 linguriţă de ghimbir ras fin
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 300g de cartofi, tocaţi în cuburi mici
  • 1 conservă de 400g de linte verde, scursă
  • 4 clătite
  • 80g de spanac
  • chutney de mango şi iaurt, pentru servit

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o oală mare, la foc mic. Adaugă ceapa, seminţele de muştar, turmericul, ardeiul iute, ghimbirul şi usturoiul şi căleşte-le la foc mic, până când ceapa se înmoaie. Adaugă cartofii şi continuă să găteşti ingredientele încet, timp de 15-20 de minute, amestecând ocazional, până când cartofii se înmoaie.

Adaugă lintea, amestecă, asezonează şi continuă să găteşti mâncarea 2-3 minute, pentru ca lintea să apuce să se încălzească. Aşază câte un sfert din umplutură pe fiecare clătită şi împătureşte părţile laterale în interior astfel încât să obţii câte un triunghi. Pentru a înmuia spanacul, pune-l în oală când aceasta este încă fierbinte, apoi serveşte-l lângă clătite, cu chutney de mango şi iaurt.

Clatite umplute cu linte

Clatite_umplute_cu_linte

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.