Clatite umplute cu spanac

Printeaza

O reteta delicioasa de clatite cu: faina, sare, ulei, lapte, oua, smantana, spanac, branza telemea, pesmet.

Ingrediente aluat:Clatite umplute cu spanac

  • 300 g făină
  • sare
  • 30 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 2 ouă
  • 2 linguri smântână

Ingrediente umplutură:

  • 250 g spanac fiert
  • 150 g brânză telemea
  • 2 linguri pesmet

Ingrediente sos:

  • o linguriţă zahăr
  • 200 g suc roşii
  • 50 g unt
  • 50 g brânză
  • cimbru

Mod de preparare:

Se bat ouăle într-un bol cu o linguriţă de sare şi ulei de floarea-soarelui. Se adaugă smântână, laptele călduţ şi făi­na cernută. Se prăjesc clătitele.

Spanacul fiert se toacă mărunt si se amestecă cu oul, smântână şi telemeaua rasă.

Se umplu clătitele cu compoziţia de spanac, se pun în tava tapetată cu unt si se bagă la cuptor.

Pentru sos, se topeşte untul, brânza si se adaugă sucul de roşii, zahărul, sarea si piperul, după gust, si la sfârşit cimbrul uscat. Clătite­le se servesc cu sosul de roşii.

Clatite umplute cu spanac

Clatite umplute cu spanac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.