Clătite umplute cu pui

Printeaza

Clătite umplute cu piept de pui din: clatite, piept de pui, ceapa, ardei gras, ulei, sare, piper, bulion, oua, smantana, cascaval, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 6 clatite
  • 600 g piept de pui
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca bulion

pentru sos:

  • 4 oua
  • 250 g smantana
  • 200 g cascaval
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura ulei pentru tava

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi ardeiul şi le toci mărunt. Căleşti ceapa în uleiul încins, adaugi ardeiul, puţină sare şi continui să le căleşti, până se înmoaie.

Le scurgi şi le scoţi din vas. In uleiul rămas, căleşti pieptul de pui tăiat cubuleţe.

Scoţi carnea în vasul cu legumele călite şi le pui din nou pe foc împreună cu piperul, sarea şi bulionul.

Stingi focul după ce au mai scăzut.

Pentru sos, baţi ouăle cu 1/2 linguriţă sare şi puţin piper, apoi adaugi smân-tână şi omogenizezi.

Umpli clătitele cu amestecul rece de carne şi legume. Le rulezi sau le împătureşti în patru, apoi le aşezi într-o tavă mică, tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei.

Deasupra torni sosul de smântână şi presari din belşug caşcaval ras.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru circa 30 de minute, până se rumenesc clătitele deasupra.

Porţionezi clătitele după ce s-au mai răcorit şi le serveşti de preferinţă calde.

 

Clătite umplute cu pui

Clatite_umplute_cu_pui

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.