Clatite umplute cu broccoli

Printeaza

Clatite umplute cu broccoli

Clatite umplute cu broccoli din: lapte, faina, oua, ulei, cascaval, unt, zahar, sare, broccoli, sunca, branza de vaci, faina, smantana.

Ingrediente aluat:

  • 400 ml lapte
  • 125 g faina
  • 3 oua
  • 1 lingura ulei
  • 30 g cascaval ras
  • 45 g unt
  • 1 varf de cutit zahar
  • 1/2 lingurita sare

 

Ingrediente umplutura : 200 g broccoli, 2 felii sunca, 250 g branza de vaci scursa bine, 2 linguri smantana, 2 gălbenuşuri, 1 lingura faina, nucşoara rasa, sare, piper.

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se prepara aluatul de clătite: faina si zaharul se amesteca cu ouale, dupa care se toarna putin cate putin laptele rece si uleiul.

Se acopera cu un stergar, se lasa o ora sa se odihneasca si se strecoara printr-o sita.

Broccoli, desfacut buchetele, se fierbe 10 minute in aburi. Se- ncinge cuptorul la 180C si se unge cu unt o forma de budinca. I

ntr-un bol mai mare se amesteca faina cu branza de vaci bine stoarsa, cu smantana si cu galbenusurile, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si apoi se incorporeaza buchetelele de broccoli si sunca taiata cubulete.

In aluatul preparat anterior, se amesteca 20 g de unt topit si apoi se prajesc clatitele (cate 3 minute), ungand tigaia cu cate-o bucatica de unt.

Se umplu cu amestecul de broccoli si branza, se ruleaza, se asaza in forma, se presara cu cascaval ras si se baga la cuptor.

Se lasa 10 minute sa se rumeneasca si se servesc imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.