Clătite de secară şi legume

Printeaza

O reteta de clatite de secara si legume din: pasat de secara, oua, lapte, sare, praz, morcovi, ceapa, ulei de masline si piper. Clătitele din faină integrală au un gust deosebit. Pentru ca acestea să fie tot aşa de moi ca şi clătitele din altă faină, făina trebuie amestecată cu 1/3 mai multe lichide. In acest caz aluatul trebuie să stea la dospit cel puţin 1/2 ore.

Ingrediente:Clătite de secară şi legume

  • 125 g pasat de secara
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • sare
  • 2 bucati praz
  • 400 g morcovi
  • 4 cepe
  • 6 lingurite ulei de masline
  • piper negru macinat

 

Mod de preparare:

Păsatul se pune într-un castron şi se a- mestecă cu ouăle şi laptele. Aluatul se să­rează şi se lasă 1/2 oră să dospească. Prazul se taie în inele subţiri. Morcovii se curăţă şi se taie în felii înguste. Ceapa se ta­ie în cuburi mici.

Intr-o tigaie se pun la încins aproximativ 2 linguri ulei în care se călesc legumele 5- 10 minute amestecând continuu. Se condi­mentează cu sare şi piper şi se încorporează în aluatul de clătite.

In restul de ulei se prăjesc 4 clătite şi acestea se servesc fierbinţi.

Clătite de secară şi legume

Clătite de secară şi legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.