Clătite cu legume şi carne

Printeaza

O reteta delicioasa de clatite cu legume si carne din: faina, unt, lapte dulce, oua, morcov, patrunjel, piept de pui, spanac, telina, praf de copt, sare, piper, ulei de floarea soarelui si legume de sezon.

Ingrediente:Clătite cu legume şi carne

  • 250 g făină
  • 50 g unt
  • 400 ml lapte dulce
  • două ouă
  • un morcov
  • o rădăcină de pătrunjel
  • un piept de pui
  • 100 g spanac
  • o ţelină mică
  • o linguriţă de praf de copt
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • legume de sezon

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare şi puţin piper, se dezo- sează, se toacă mărunt şi se pune într-un bol mai mare.

Morcovul, rădăcina de pătrunjel şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pun peste pui.

Spanacul se spală, se scurge de apă şi se toacă mărunt. Se pun într-un bol împreună cu ouăle mixate, laptele dulce, untul topit şi răcit.

Se amestecă cu o lingură ca să se încorporeze ingredientele, se adaugă făina cernută, praful de copt, sare, piper şi se amestecă până rezultă un aluat omogen.

Se unge o tigaie cu ulei, se pune aluat cu un polonic şi se coc clătitele până ce capătă o culoare aurie. Se scot cu o spumieră pe un platoru şi se servesc imediat.

Se pot servi simple sau cu o salată din legume de sezon.

Clătite cu legume şi carne

Clătite cu legume şi carne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.