Clatite la cuptor

Printeaza

Clatite la cuptor din: apa minerala, faina, zahar, ulei de rapita, sare, branza de vaci, smantana, ou, unt.

Ingrediente:Clatite_la_cuptor

Pentru aluat:

  • o cană apă minerală carbogazoasă
  • o cană făină
  • o lingură zahăr
  • 50 ml ulei de rapiţă
  • o lingură zahăr vanilinat
  • un praf sare

Pentru umplutură:

  • 400 g brânză de vaci
  • 3 linguri smântână degresată
  • un plic zahăr vanilinat
  • un ou
  • 100 g zahăr

Pentru servit:

  • zahăr pudră

Pentru copt:

  • 100 g unt

 

Mod de preparare:

Toate ingredientele pentru aluat se amestecă foarte bine.

Se toarnă aluatul în tava mare de aragaz si se coace aproximativ 20 de minute, în funcţie de cuptor.

Se amestecă brânza cu smântână şi cele două tipuri de zahăr. Aluatul copt se taie pătrate care se umplu cu brânză.

Clătitele rulate astfel se asază în tava de cuptor, se repartizează untul deasupra şi se lasă la cuptor 20 de minute.

Se servesc cu zahăr pudră.

Clatite la cuptor

Clatite_la_cuptor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.