Clătite gustoase cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de clatite cu:faina, oua, legume, lapte, fasole verde, morcov, ceapa, sparanghel, muguri de soia, branza de vaci, rosii, oregano, sare, piper, ulei.

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 3 ouă
  • 500 ml lapte dulce
  • 100 g fasole verde
  • un morcov
  • o ceapă
  • 200 g sparanghel
  • o lingură cu muguri de soia
  • 200 g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 5 roşii
  • o lingură cu oregano tocat
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Făina se amestecă într-un bol împreună cu laptele dulce, ouăle, sare şi puţin piper. Se încinge o tigaie, se unge cu puţin ulei şi se toarnă compoziţie. Se coace clătita pe ambele părţi, se scoate pe un platou şi se procedează la fel cu restul com­poziţiei.

Fasolea verde, morcovul şi sparanghelul se fierb în apă cu sare, se lasă să se răcească şi se taie bucăţi mai mici. Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pune într-un bol împreună cu cele­lalte legume. Se presară mugurii de soia, jumătate din oregano, sare şi piper după gust.

Se adaugă brânza de vaci şi ouăle, se amestecă totul bine ca să se încorporeze ingredi­entele şi se umplu clătitele cu com­poziţia rezultată.

Se împachetează şi se aşază într-o tavă stropită cu ulei. Se toamă pe lângă clătite roşiile tăiate mărunt, amestecate cu sare şi piper şi se coc la foc mediu 25-30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.