Clătite din mălai cu spanac si branză

Printeaza

Clătite din mălai cu spanac si branză

Inrgediente:Clătite din mălai cu spanac si branză

  • mălai (măcinat mai mărunt)
  • 500 g spanac
  • 200 g brânză de oaie
  • 3-4 ouă
  • 1 l lapte
  • sare
  • piper
  • condiment tip Vegeta
  • 5 căţei de usturoi
  • 3 fire de ceapă
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură pastă de ardei
  • ulei

 

Mod de preparare:

Amesteci mălaiul cu ouăle şi laptele, pui sare, condiment şi piper după gust. Prăjeşti apoi clătitele în ulei încins.

Speli spanacul şi-l fierbi în apă cu sare. Cureţi ustu­roiul, îl pisezi, tai mărunt ceapa şi le căleşti împreună în ulei. Adaugi pasta de ardei şi făina, amesteci şi laşi pe foc până obţii un sos.

Pui apoi pe fiecare clătită o lingură de spanac fiert şi tocat, o lingură de sos şi la urmă un bas-tonaş de brânză de oaie, după care rulezi clătitele şi le aduci la masă. Dacă vrei, le mai poţi da la cuptor pentru 2-3 minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.