Clătite din făină de quinoa, cu măsline şi fenicul
PrinteazaO reteta de clatite din faina de quinoa cu masline si fenicul din: quinoa, fenicul, masline verzi, faina alba, ou, ulei de masline extravirgin, marar, patrunjel, sare si piper. Quinoa este o graminee cu aspectul unor boabe mici, asemănătoare celor de linte, iar planta îşi are originea în Anzi, fiind cultivată încă de acum 5.000 de ani. Este indicată celor care ţin un regim vegetarian, fiind bogată în proteine cu aminoacizi esenţiali. Printre altele, mai conţine vitaminele Bl şi B2 (importante pentru sistemul nervos), PP şi C, fibre şi minerale (fier, calciu si fosfor).
- 200 g quinoa
- 1 bulb fenicul
- 100 g măsline verzi, fară sâmburi
- 1 ou
- 30 g faină albă
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- mărar şi pătrunjel
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală feniculul şi taie-1 mai întâi felii, apoi cuburi mici. Pune boabele de quinoa într-o sită şi clăteşte-le. Intr-o oală pui quinoa, apă (dublul volumului boabelor), un praf de sare şi cubuleţele de fenicul. Fierbe-le 20-25 de minute.
Când sunt fierte, ia oala de pe foc şi lasă la răcit. Taie măslinele în bucăţi mari, spală şi toacă verdeţurile, pune-le peste quinoa şi amestecă bine.
Adaugă oul, faina, sare şi piper, după gust. Incălzeşte uleiul într-o tigaie neaderentă şi toarnă câte o lingură din compoziţia preparată. Prăjeşte clătitele pe ambele părţi până devin aurii. Scoate-le pe hârtie absorbantă şi serveşte-le calde.
Clătite din făină de quinoa, cu măsline şi fenicul
Poftă bună!
Incoming search terms:
- faina de quinoa