Clătite de peşte cu ciuperci

Printeaza

Clătite de peşte cu ciuperci din: oua, faina, lapte, file de peste, ciuperci, ceapa, ulei, unt, cascaval, sare si piper.

Ingrediente:Clătite de peşte cu ciuperci

  • 4 oua
  • 400 g faina
  • 1 l lapte
  • 1 kg fileuri de peste (cod, merluciu, pastrav sau salau)
  • 1/2 kg ciuperci
  • 2 cepe
  • 200 ulei
  • 50 g unt
  • 50 g cascaval
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Din ouă, făină, lapte şi sare faci clătite, pe care le ţii la cald într-un vas încălzit şi acoperit. Fierbi peştele în apă cu puţină sare, îl scurgi şi îl rupi bucăţi. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Ciupercile spălate le tai felii şi le fierbi. Le scoţi şi le adaugi peste ceapă. Pui şi peştele, apoi le căleşti împreună 5-7 minute.

Laşi compoziţia să se răcească, o dai prin maşina de tocat sau o amesteci bine cu blenderul, adaugi sare şi piper şi umpli clăti¬tele. Intr-un vas termorezistent aşezi clătitele umplute, le acoperi cu caşcaval ras şi feliuţe de unt şi le dai la cuptor pentru 10 minute să se gratineze.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.