Clatite cu urda dulce

Printeaza

Clatite cu urda dulce din: faina, sare, oua, lapte, unt, urda, smantana, galbenusuri, stafide, esenta de vanilie.

Ingrediente clatite:Clatite cu urda dulce

  • 1 ceasca faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 oua
  • 1/4 ceasca lapte
  • 45 g unt topit

 

Ingrediente umplutura:375 g urda dulce (sau branza de vaci), 2 linguri smantana acrisoara,2 galbenusuri, 2 linguri zahar tos fin, coaja rasa de la o lamaie, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 1/4 ceasca stafide.

Mod de preparare:

Se pune faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.

Se incorporeaza laptele si untul topit, se acopera aluatul cu un servet si se lasa o ora sa se odihneasca. Se incinge tigaia (diametrul 18-20 cm), se unge cu ulei, se toarna 2-3 linguri de aluat si se prajeste clatita la foc potrivit, pe fiecare parte, pana ce se rumeneste frumos.

Se scoate din tigaie, se pune pe o farfurie si se acopera cu un servet. Se procedeaza la fel si cu restul de aluat, ungand de fiecare data tigaia cu putin ulei.

Se pune pe fiecare clatita cate-o lingura cu varf de umplutura, se ruleaza strans si se pliaza capetele spre interior.

Se aseaza clatitele rulate intr-o forma termorezistenta si se coc 10 minute in cuptorul incins la 220C. Se presara cu zahar pudra si se servesc fierbinti.

Pentru umplutura: se freaca urda cu smantana si cu galbenusurile, se adauga zaharul tos, coaja de lamaie, esenta de vanilie si stafidele si se amesteca usor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.