Clatite cu umplutura de peste

Printeaza

Clatite cu umplutura de peste din: faina de hrisca, sare, oua, lapte, ceapa, unt, peste alb, piper, lamaie, smantana, pasta de tomate, boia, verdeata.

Ingrediente:Clatite cu umplutura de peste

  • 100 g făină de hrişcă
  • sare
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte
  • 2 cepe
  • 40 g unt
  • 400 g file de peşte alb
  • 4 linguri de zeamă de lămâie
  • piper
  • 100 g smântână
  • linguri de pastă de tomate
  • 1 linguriţă de boia
  • 1 lingură de verdeaţă tocată

 

Mod de preparare:

Făina se amestecă cu o priză sănătoasă de sare, cu ouăle şi cu laptele. Alua­tul se lasă la dospit 20 de minute.

Ceapa se curăţă, se taie cubuleţe şi se căleşte într-o lingură de unt până devine sticloasă. Se adaugă fjleul de peşte, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se presară cu piper. Se lasă să clocotească la foc mediu circa,10 minute.

Intr-o tigaie specială se prăjesc din aluat (fără ulei) 12 clătite foarte subţiri. Smântână se amestecă cu pasta de tomate, cu boiaua şi cu verdeaţa. Peştele se taie bucăţele şi se amestecă cu sosul pe bază de smântână.

Se umplu clătitele şi se aran­jează pe farfurii.

 

Clatite cu umplutura de peste

Clatite cu umplutura de peste

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.