Clatite cu umplutura de legume

Printeaza

Clatite cu umplutura de legume din: oua, faina, lapte, apa minerala, zahar, sare, unt, varza alba, ceapa, carne tocata, faina, lapte, cimbru, seminte de chimen, iaurt, untura.

Ingrediente:Clatite_cu_umplutura_de_legume

pentru clatite:

  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 250 ml lapte
  • 125 ml apa minerala
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura de sare
  • 25 g unt/margarina pentru copt

pentru umplutura:

  • 500  varza alba
  • 1 ceapa
  • 200 g carne tocata
  • 1 lingura faina alba
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml lapte
  • 125 ml apa
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • seminte de chimen
  • 150 g iaurt gras sau smantana degresata
  • 1 lingura untura

 

Mod de preparare:

Pentru umplutură, cureţi şi speli legumele. în untura călită, căleşti carnea, după care adaugi ceapa tocată, ardeiul tăiat cubuleţe şi varza tăiată fideluţă. Presari zahărul, sare, piper, cimbru şi chimen după gust. O căleşti aproximativ 10 minute, amestecând continuu. Stingi cu apă caldă, acoperi vasul şi îl laşi circa 20 de minute, la foc domol.

Dizolvi făina în laptele rece. Fierbi apa şi pui amestecul cu făină, amestecând până se îngroaşă sosul. Torni sosul Bechamel peste amestecul de carne şi legume şi omogenizezi.

Pentru clatite, mixezi ouăle cu făina, zahărul şi sare după gust, apoi diluezi cu laptele şi apa minerală. Ungi tigaia cu unt topit şi pregăteşti pe rând 6 clătite mai groase. Umpli clătitele cu compoziţia preparată anterior, le rulezi şi le serveşti imediat.

Clatite cu umplutura de legume

Clatite_cu_umplutura_de_legume

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am facut niciodata astfel de clatite

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.