Clatite cu stafide si nuci

Printeaza

Clatite cu stafide si nuci

Ingrediente:Clatite cu stafide si nuci

  • 250 g faina
  • 2 oua sau fara oua pt cei care tin post
  • 400 ml sifon sau apa minerala
  • zahar vanilat
  • sare

Pentru umplutură:

  • un pacheţel de stafide (sau struguri rămaşi, stafidiţi şi dulci)
  • 1 lingură de miere
  • 1 lingură de cacao
  • 4 linguri de gem sau dulceaţă mai moale
  • aproximativ 1 cană de nucă măcinată

 

Mod de preparare:

Ouăle se bat bine, albuşul separat se bate spumă iar gălbenuşurile se bat împreună cu zahărul vanilat şi puţină sare. Se omogenizează. Apoi se adaugă, amestecând continuu, câte puţin sifon sau apă minerală până se face o cremă subţire.

Făina se toarnă în ploaie puţin câte puţin, până se face un aluat ca o smântână puţin mai groasă. Tava e bine să fie de teflon sau una care nu arde.

Pentru a începe prăjitul clătitelor avem nevoie de 2-3 linguriţe de ulei, câte o linguriţă la 3-4 clătite. Se pune mai întâi o linguriţă, se unge bine peste tot tava, după care se scurge.

Se repetă procedeul cam la a patra clătită (depinde ce tigaie avem). Se ia cu un polonic şi se prăjesc pe rând clătitele. Umplutura se face din toate ingredientele de umplutură menţionate, toate amestecate într-un castronel adânc.

Cu o linguriţă se întinde pe fiecare clătită, se nlează la final acestea pot fi decorate cu puţină nucă de cocos, zahăr pudră (cât sunt încă fierbinţi).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.