Clătite cu pere coapte şi smochine

Printeaza

O reteta de clatite cu pere coapte si smochine din: lapte, ou, faina, zahar pudra, sare, ulei de floarea soarelui, unt, pere, smochine, scortisoara, coaja de portocala, zahar brun, smantana si sirop de artar.

Ingrediente:Clătite cu pere coapte şi smochine

  • 300 ml lapte degresat
  • 1 ou
  • 100 g faina simpla sau faina integrala, sau amestec
  • 1 lingura zahar pudra
  • Sare
  • 2 lingurite ulei de floarea-soarelui

Pentru umplutura:

  • 20 g unt
  • 700 g pere descojite, fara samburi si tocate
  • 100 g smochine uscate, tocate
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • Un varf de cutit cuisoare, macinate
  • Coaja rasa de la 1/2 portocala
  • 90 g zahar brun cu continut scazut de melasa

Garnitura:

  • 4 linguri smantana dulce semidegresata sau iaurt
  • 4 linguri sirop de artar, optional

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se pun laptele, oul, faina, zahărul şi un vârf de cuţit de sare în blender şi se amestecă 1 minut până se formează o pastă. Ca variantă se pun faina, zahărul şi un vârf de sare într-un castron, se face o adâncitură în mijloc unde se pun oul şi laptele. Se amestecă încet cu o lingură de lemn până când se formează o compoziţie moale legată. Se lasă deoparte 30 de minute.

Se încălzeşte cuptorul la temperatură mică. Se unge o tigaie cu diametru de 18 cm cu puţin ulei şi se încinge bine. Se toarnă 1-2 polonice de compoziţie şi se înclină tigaia astfel încât compoziţia să se întindă uniform. Se pune pe foc 30-45 de secunde, până când partea de dedesubt se rumeneşte. Se întoarce clătita pe cealaltă parte şi se coace 1 minut, sau până când se rumeneşte.

Se aşază clătita pe un şervet absorbant de bucătărie. Se repetă operaţia pentru încă şapte clătite, care se aşază una peste alta, punând între ele şerveţele de bucătărie. Se înveleşte turnul de clătite în folie de aluminiu şi se bagă la cuptor să se păstreze calde. Pentru umplutură se topeşte untul la foc potrivit într-o tigaie mică.

Se adaugă perele şi smochinele, se micşorează focul şi se acoperă, apoi se fierb la foc mic 10 minute sau până când perele se taie uşor cu un cuţit. Se amestecă scorţişoara, cuişoarele, coaja de portocală şi zahărul brun cu fructele şi se fierbe totul încă 5 minute la foc mic.

Clătite cu pere coapte şi smochine

Clătite cu pere coapte şi smochine

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.