Clătite cu opintici

Printeaza

Cureţi 1 kg de bureţi de impurităţi, îi speli bine şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Ii scurgi şi îi treci prin maşina de carne. Separat aureşti 2-3 cepe în 2-3 linguri de ulei, pui 4-5 căţei de usturoi zdrobiţi pe care apoi îi scoţi, peste care răstorni bureţii tocaţi şi amesteci continuu până se evaporă apa.

Adaugi sare, piper şi, când se răceşte compoziţia, pui un ou crud şi amesteci bine. Nu uita de verdeaţă, dar aceasta o alegi în funcţie de preparat. La clătite pui pătrunjel verde şi usturoi tocat dacă îţi prieşte.

Pentru clătite faci un aluat din lapte sau sifon, făină, 2 ouă şi un pic de sare, cât să aibă consistenţa unei smântâni mai groase. Eu pun şi puţin ulei, pentru a nu mai unge tigaia. Clătitele rumeneşte-le mai bine numai pe o parte.

Umpli fiecare clătită (pe partea rumenită) cu o lingură din compoziţia amintită, o împătureşti şi o aşezi într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu pesmet.

Când tava s-a umplut torni dea­supra clătitelor unt topit şi, dacă ai, smântână (căci le frăgezeşte), apoi le dai la cuptor să se rumenească, iar untul să le pătrundă bine. Sunt delicioase fierbinţi, cu smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.