Clatite cu mustar, rosii, oua si bacon

Printeaza

O reteta delicioasa de clatite cu mustar, rosii, oua si bacon din: bacon, rosii, sare, piper, verdeturi aromate, faina alba, praf de copt, ou, mustar cu boabe, iaurt natural si ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Clatite cu mustar, rosii, oua si bacon

  • 4 feliuţe de bacon, fără coajă
  • 4 roşii, tăiate jumătăţi
  • sare şi piper negru
  • 1/2 linguriţă verdeţuri aromate uscate
  • 4 ouă

pentru clătite:

  • 90 g faină albă
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 ou, separat în albuş şi gălbenuş
  • 2 linguriţe muştar cu boabe
  • 175 ml zară sau 175 g iaurt natural degresat
  • 1 linguriţă ulei de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Se pun baconul şi roşiile pe un grătar Peste roşii se presară piper şi verdeţuri. Se lasă deoparte.

Pentru a prepara clătitele, se cern faina, praful de copt şi sarea într-un castron, iar în centru se face o groapă mică. Se adaugă gălbenuşul de ou, muştarul şi zara sau iaurtul, apoi se amestecă până se formează un aluat gros, omogen. Se lasă în repaus 20 de minute.

Se bate albuşul spumă. Se adaugă un pic în aluat pentru a-l înmuia, iar apoi se adaugă şi restul.

Se încălzeşte la flacără potrivită o tigaie care nu lipeşte, iar suprafaţa acesteia se unge cu un şerveţel înmuiat în ulei. Se păstrează şerveţelul pentru a-l folosi de câte ori este nevoie. Se pun 2 linguri de aluat şi se prăjeşte prima clătită I -2 minute, până când devine auriu-maronie pe dedesubt şi încep să se formeze mici bule. Se întoarce pe cealaltă parte şi se prăjeşte încă I minut, până devine aurie.

Se mută clătita pe o farfurie pe care se află un şerveţel şi se ţine la cald. Se mai fac 6 clătite în acelaşi mod, ungând tigaia cu ulei dacă este necesar între timp, se încălzeşte grătarul.

Se prăjesc la grătar baconul şi roşiile până când acestea se înmoaie, iar baconul devine crocant. Feliuţele se întorc atunci când devin maronii.

Intre timp, se prepară ouăle româneşti. Fierberea durează 3 minute, până când albuşul s-a coagulat, iar gălbenuşul este încă lichid. Pentru pregătirea ouălor se ia o cratită care se umple o treime cu apă, la care se adaugă 2 linguriţe de oţet, după care se aduce apa la fierbere.

Se sparge fiecare ou într-o ceasca de ceai, se formeaza cu o lingura un mic vartej in apa si cu ajutorul unei alte linguri se toarna oul.  Se aranjeaza ouale, baconul, rosiile si clatitele pe farfurii calde. Se potriveste gustul si se serveste.

Clatite cu mustar, rosii, oua si bacon

Clatite_cu_mustar_rosii_oua_si_bacon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.