Clatite cu miere, fistic si petale de trandafir

Printeaza

Clatite cu miere, fistic si petale de trandafir din: lapte, oau, faina, sare, piper, miere lichida, petalele de la 1 trandafir, fistic

Ingrediente:Clatite cu miere, fistic si petale de trandafir

  • 500 ml lapte
  • 2 ouă
  • 25 g făina cernută
  • ulei de măsline
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper
  • 50 g miere lichida
  • petalele de la 1 trandafir
  • 50 g fistic

Mod de preparare:

Cu 2-3 zile înainte de a face clătitele, se toacă (dar nu prea mărunt) petalele de trandafir, care se lasă la macerat în miere.

In ziua respectivă, se bate laptele cu ouăle şi făina, evitându-se cu grijă cocoloaşele. Se amestecă în continuare şi se adaugă o lingură de ulei de măsline, două linguriţe de miere cu petale de trandafir, sarea şi piperul.

Se lasă pasta la răcoare timp de 30 de minute. In acest timp, se curăţă de coajă şi se pisează fisticul, se âşază într-o farfurie mare, se toarnă restul de miere într-o altă farfurie.

Se închinge uleiul într-o tigaie şi se aşază pasta sub formă de clătite subţiri. După ce s-au rumenit bine, se rulează şi se trec prin miere şi apoi prin fistic.

La aceste delectabile clătite, umpleţi-vă cupele cu vin grecesc dulce, de degustat rece dar nu de la gheaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.