Clătite cu magiun de Topoloveni

Printeaza

O reteta delicioasa de clatite cu: faina, ou, lapte, ulei, magiun de prune, bicarbonat, sare, coaja de lamaie.

Ingrediente:Clătite cu magiun de Topoloveni

  • 100 g făină
  • un ou
  • 200 ml lapte dulce
  • 60 ml ulei de floarea-soarelui
  • un borcan magiun de prune Topoloveni
  • un vârf de cuţit cu bicarbonat de sodiu
  • un vârf de cuţit cu sare
  • coajă rasă de lămâie şi portocală

Mod de preparare:

Oul se mixează împreună cu sarea până când îşi dublează volumul şi se albeşte. Se diluează cu laptele dulce rece, se adaugă făina, bicar­bonatul, coaja rasă de lămâie şi por­tocală, şi se mixează până ce capătă consistenţa unei smântâni, dar fără să aibă cocoloaşe. Aluatul se acope­ră cu folie alimentară şi se intro­duce la rece pentru 30 de minute.

Se încinge o tigaie, se unge cu ulei şi se toarnă aluat, rotind tigaia astfel încât aluatul să se împrăştie pe toată suprafaţa. Se coace clătita până se ridică mar­ginile şi se desprind de tigaie, se întoarce cu o paletă şi se mai coace câteva minute.

Se scoate cu palete pe o far­furie şi se procedeză la fel cu restul aluatului. Se ung clătitele cu magiunul de prune, se rulează sau se împachetează sub formă de triunghi şi se servesc imediat.

Clătite cu magiun de Topoloveni

Clătite cu magiun de Topoloveni

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.