Clatite cu legume la cuptor

Printeaza

Clatite cu legume la cuptor din: oua, lapte, faina, ulei, ciuperci, ardei grasi, ceapa, sare, piper, unt, faina, sare, piper, unt, faina, zeama de legume, apa, nucsoara, lapte, smantana, busuioc.

Ingrediente:Clatite cu legume la cuptor

Pentru aluat:

  • 2 ouă
  • 400 ml lapte
  • 250 g făină
  • ulei

Pentru umplutură:

  • 500 g ciuperci
  • 4-5 ardei graşi ori capia
  • 2 cepe
  • sare
  • ulei
  • piper

Pentru sos:

  • 60 g unt
  • 70 g făină
  • sare
  • piper
  • zeamă legume sau apă
  • nucşoară
  • 50 ml lapte
  • 100 g smântână
  • busuioc (pentru ornat)

 

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele pentru clătite, torni aluat cu polonicul într-o tigaie unsă cu puţin ulei şi le coci pe ambele părţi. E bine să le faci mai grosuţe.

Speli ciupercile şi le toci. Speli ardeii, îi cureţi de cotor şi seminţe, apoi îi tai bucăţele şi toci ceapa. Incingi puţin ulei într-o tigaie şi căleşti ceapa. După 2 minute, adaugi ardeii şi ciupercile. Potriveşti de sare şi piper, acoperi cu capacul şi laşi să se înăbuşe 10-15 minute.

Pentru sos, topeşti untul şi căleşti făina.

Torni supă de legume sau apă până când obţii o compoziţie ca o smântână fluidă. Laşi să fiarbă, la foc mic, 20 de minute, condimentezi cu sare, după gust, nucşoară şi adaugi laptele şi smântână, amestecând continuu.

Umpli fiecare clătită cu compoziţie de ciuperci şi ardei şi le serveşti cu sos, piper presărat şi cu frunze de busuioc.

 

Clatite cu legume la cuptor

Clatite cu legume la cuptor

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.