Clatite cu inghetata de caise si budinca de vanilie

Printeaza

Clatite cu inghetata de caise si budinca de vanilie din: caise, zahar, zahăr vanilat, frisca, oua, faina, lapte, pepene galben, budinca de vanilie.

Clatite_cu_inghetata_de_caise_si_budinca_de_vanilie

Ingrediente:

  • 1 kg caise
  • 6 linguri zahăr
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • 400 ml frişcă
  • 3 ouă
  • 5 linguri făină
  • 700 ml lapte
  • 1 pepene galben
  • 1/2 plic praf de budincă de vanilie

Mod de preparare:

Se prepară îngheţata: se spală caisele şi se opăresc puţin în apă clocotită. Apoi se decojesc şi se golesc de sâmburi. Se pasează pulpa cu 4 linguri zahăr. Se adau­gă 1 plic de zahăr vanilat. Se în­globează apoi cu grijă 400 ml frişcă bătută.

Compoziţia de îngheţată se transferă într-un vas plat de metal şi se dă la congelator ca să se soli­difice. Până se solidifică complet, se scoate din congelator din 30 în 30 de minute si se bate cu telul pentru a nu se forma ace de gheaţă.

Se prepşră clătitele: se bat 3 ouă cu 2 linguri zahăr, 1 plic za­hăr vanilat, 5 linguri făină şi 200 ml lapte. Se lasă aluatul să se odihnească la frigider cel puţin 20 de minute.

Se curăţă pepenele galben şi se taie felii subţiri. Se prepară sosul de vanilie: se bate într-un bol pra­ful din plic împreună cu 500 ml lapte şi 2 plicuri zahăr vanilat.

Se coc pe rând clătitele în tigaie şi se păstrează la cald. Se umplu cu inghetata si se servesc imediat cu sos de vanilie.

Clatite cu inghetata de caise si budinca de vanilie

Clatite_cu_inghetata_de_caise_si_budinca_de_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.