Clătite cu frişca

Printeaza

O reteta delicioasa de clatite cu: ou, lapte, faina, cacao neagra, frisca, banana, nectarina, miere.

Ingrediente:

  • 1 ou
  • lapte
  • 5-7 linguri făină
  • 2 linguriţe cacao neagră
  • frişcă
  • 1 banană
  • 1 nectarină
  • 1-2 linguri miere

 

Mod de preparare:

Pui într-un bol oul şi făina, amesteci şi adaugi lapte „cât cuprin­de”, amestecând mereu cu un tel până compozi­ţia devine ca un sos subţire. Adaugi două linguriţe de cacao şi amesteci bine.

Torni într-o tigaie bi­ne încinsă şi unsă cu pu­ţin ulei sau cu unt câte un polonic din compoziţie şi coci. Le laşi să se răcească.

Speli nectarina si cu un cuţit bine ascuţit tai felii subţiri, cu care deco­rezi farfuria pe care ser­veşti clătitele. Pe fieca­re clătită pui frişcă, felii de banană şi împătureşti cum doreşti.

Aşezi clăti­tele pe farfuri, apoi cu o lingură torni „fire” de mie­re pe toată farfuria. Es­te un desert spectaculos, extrem de simplu de rea­lizat şi foarte gustos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.