Clatite cu ficatei de pasare si branza

Printeaza

Clatite cu ficatei de pasare si branza din: oua, faina, apa minerala, ulei, sare, piper, branza, smantana, marar, pasta de rosii, ficatei de pasare, salata verde, frunze de busuioc, rosii.

Ingrediente:Clatite_cu_ficatei_de_pasare_si_branza

pentru aluat:

  • 4 oua
  • 12 linguri faina
  • cate 1/2 lapte si apa minerala
  • 6 linguri ulei
  • sare
  • piper

pentru umplutura:

  • cate 400 g branza dulce si telemea veche de vaca sau de oaie
  • 2-3 linguri smantana
  • 1 legatura marar
  • 5 linguri pasta de rosii
  • 200 g ficatei de pasare fierti

pentru ornat:

  • 1 salata verde
  • frunze de busuioc
  • 4 rosii

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare, cu un praf de sare. încorporezi treptat gălbe­nuşurile şi făina alternând cu uleiul şi laptele, ameste­când uşor, de jos în sus.

Subţiezi aluatul cu apă mi­nerală, până obţii un aluat de consistenţa smântânii.

Incingi tigaia pentru clă­tite şi o ungi cu ulei înainte de fiecare clătită. Prăjeşti câte un polonic de aluat.

Pentru umplutură, fierbi ficăţeii 1A oră, îi scurgi şi îi tai în cubuleţe.

Amesteci într-un bol telemeaua rasă, ficăţeii, smântână, brânza şi mărarul fin tocat

. Ungi clătitele cu pasta de ficăţei şi de roşii. Le rulezi şi le păstrezi la rece 35-40 de minute.

Le serveşti cu busuioc, salată şi roşii.

Clatite cu ficatei de pasare si branza

Clatite_cu_ficatei_de_pasare_si_branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.