Clatite cu faina integrala

Printeaza

Clatite cu faina integrala din: faina integrala, bicarbonat, praf de copt, sare, scortisoara, apa, lapte vegetal, faina de in, sirop de artar.

Ingrediente:Clatite Panana

  • 2 căni de făină de grau integrală
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/2 de lingurită de sare de mare
  • 1 lingurită de scortişoară
  • 1 cană de apă
  • 1 cână lapte vegetal
  • 2 înlocuitoride ouă (2 linguri de făină din seminle de in cu 6 linguri de apă)
  • 2 linguri de sirop artar

 

Mod de preparare:

Se combină făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea de mare şi scortişoara într-un bol de mărime potrivită.

Într-un bol separat se amestecă banana pasată, apa, laptele, înlocuitorii de ouă şi siropul de artar.

Se combină ingredientele lichide cu cele uscate şi se amestecă suficient pentru a se omogeniza bine. Compozilia trebuie să curgă; dacă pare prea groasă, se mai adaugă lapte.

Se preîncălzeşte o tigaie sau o forma care nu lipeşte.

Folosindu-se o măsură de un sfert de cană, se toarnă compozilia pe suprafala încinsă şi se lasă la copt până se formează bule la suprafală. Se întoarce cu o spatulă şi se coace şi pe cealaltă fală până capătă o culoare auriu-arămie.

Se serveşte imediat.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.