Clatite cu dovlecel

Printeaza

Clatite cu dovlecel

Ingrediente:Clatite cu dovlecel

  • 140g făină
  • 2 ouă
  • 175ml lapte
  • 50g brânză cheddar tare, ruptă în bucăţi
  • 1/2 de legătură de ceapă de tuns, tăiată mărunt
  • 2 dovlecei, rasi
  • 1 linguriţă ulei de măsline

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Se pune făina într-un bol, se asezonează, apoi se amestecă gradual ouăle si laptele, până se obţine un aluat moale. Se adaugă brânza si jumătate din cantitatea de ceapă de tuns.

Intr-o tigaie uscată de teflon se prăjeşte dovlecelul la foc mare, amestecând timp de 3-4 minute până se înmoaie. Se pune pe hârtie de bucătărie pentru a absorbi lichidul, apoi se adaugă la aluat.

Se unge tigaia cu ulei, apoi se toarnă câte o ceaşcă mică de aluat şi se prăjeşte pe fiecare parte timp de 2 minute, până devin aurii. Continuaţi să le prăjiţi până obţineţi 12 clătite, apoi se transferă pe o tavă si se bagă la cuptor alte 8 minute. Se servesc cu salată de roşii şi spanac.

 

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Nu am facut pana acum clatite cu dovlecei, dar merita incercat. Am facut clatite cu cascaval si sunt foarte bune.

  2. Imi plac clatitele cu dovlecei, fac periodic. Este o reteta simpla si gustoasa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.