Clatite cu coniac

Printeaza

Clatite cu coniac din: faina, oua, sare, lapte, unt, coniac.

Ingrediente:Clatite cu coniac

  • 300 g făină
  • 4 ouă
  • sare
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri de unt topit
  • 8 cl coniac zahăr

 

Mod de preparare:

Se face un aluat omogen din făină, ouă, o priză de sare şi lapte. Se adaugă apă până când se subţiază.

Se înglobează untul topitei coniacul. Aluatul se lasă să dospească acoperit timp de 20 de minute.

Se preîncălzeşte cuptorul la 50 °C. Din aluat se prăjesc fără ulei, într-o tigaie specială, 12 clătite foarte subţiri.

Se presară zahăr în strat gros peste fiecare clătită. Clătitele se păstrează la fald în cuptor pentru a se topi zahărul.

 

Clatite cu coniac

Clatite cu coniac

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.