Clatite cu ciuperci si smantana

Printeaza

 Clatite cu ciuperci si smantana din: oua, lapte, faina, sare, ulei, carne de vita, ciuperci, ceapa, smantana sau iaurt, piper.

Ingrediente clătite :Clatite cu ciuperci si smantana

  • 4ouă
  • 1 I lapte
  • 1 cană făină
  • sare
  • ulei

 

Ingrediente umplutură: 1 kg carne de vită, 1 bor­can ciuperci feliate, 5-6 cepe, 200 g smântână sau iaurt, sare, piper, ulei.

 

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu un praf de sare, adaug laptele, apoi făina în ploaie, pui şi puţin ulei şi omogenizezi com­poziţia. Prăjeşti apoi clătite în ulei încins. Pregăteşti apoi şi umplutura: tai mărunt ceapa, o căleşti în ulei, adaugi ciupercile scurse şi spălate, le prăjeşti pe toate împreună până se înmoaie, apoi pui şi carnea de vită tocată.

Potriveşti de sare şi piper şi laşi compoziţia pe foc până se pătrunde carnea. Umpli fiecare clătită cu câte o lingură de compoziţie, le aşezi apoi pe toate într-o tavă unsă cu ulei sau unt şi le dai la cup­tor, la foc mediu, pentru 1/2 de oră.

Când sunt gata, le scoţi pe o farfurie şi le stropeşti cu smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.