Clatite cu ciuperci in sos alb si garnitura de linte

Printeaza

Clatite cu ciuperci in sos alb si garnitura de linte din: linte verde, ciuperci, faina, lapte, sare, praf de copt, unt.

Ingrediente:Clatite cu ciuperci in sos alb si garnitura de linte

  • 200 g linte verde
  • 2 cutii cu ciuperci
  • 50 g făină
  • 100 ml lapte
  • sare

Pentru clatite:

  • 1 pahar cu lapte bătut
  • 1 ou
  • 1 pahar cu făină
  • 5 g praf de copt
  • 2 linguri cu unt topit
  • sare

 

Mod de preparare:

Amestecă laptele bătut cu oul, untul şi sare. Compoziţia astfel obţinută, toarn-o treptat peste făina combinată cu praful de copt şi amestecă energic.

Lasă aluatul să se odihnească 15-20 de minute, după care coace clătitele. Separat, căleşte făina în ulei până obţii o pastă.

Stinge cu laptele şi o cană cu zeama de la ciuperci. Condimentează cu sare şi piper. Lasă să dea în câteva clocote, amestecând mereu să nu se prindă.

Adaugă ciupercile şi lasă pe foc două, trei minute. Umple clătitele şi serveşte-le cu lintea fiartă separat în apă cu un praf de sare.

Clatite cu ciuperci in sos alb si garnitura de linte

Clatite cu ciuperci in sos alb si garnitura de linte

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Clatite sanatoase cu ovaz

Clatite sanatoase cu ovaz din: faina de ovaz, faina de cocos, praf de copt, lapte de migdale, sirop de artar, extract de vanilie, ulei de cocos. Ovazul este bogat in fibre solubile, proteine, vitamine si minerale, cum ar fi fierul, calciul si magneziul. Ingrediente: 1 cana de faina de ovaz 1/4 cana de faina de cocos […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Au iesit bune clatitele astea ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.