Clatite cu ciocolata

Printeaza

Clatite cu ciocolata din: faina, lapte sau apa minerala, oua, vanilie, sare, ulei, zahar pudra, crema de ciocolata.

Ingrediente:Clatite cu ciocolata

  • 150 g făină
  • 300 ml lapte sau apă minerală
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • sare
  • 1/2 ceaşcă de ulei
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 borcănel cu cremă de ciocolată

 

Mod de preparare:

Amestecă într-un vas ouăle cu laptele (rece) sau apa minerală, adaugă esenţa de vanilie şi sarea. Toate ingredientele se bat apoi vârtos cu telul, presărând, puţin câte puţin, făina, în ploaie, până la omogenizare.

Se încinge în tigaie, bine de tot, 1 linguriţă de ulei, în aşa fel încât să fie acoperit tot fundul tigăii. Se ia cu polonicul prima cantitate de compoziţie şi se toarnăt peste uleiul încins, rotind tigaia pentru ca toată compoziţia să acopere fundul tigăii.

Se pune repede pe foc, la flacără medie, până când foaia se strânge şi se dezlipeşte de pe margini. Se întoarce şi pe cealaltă parte, ca să se rumenească, cam 20 de secunde.

Când e gata, se scoate cu o paletă şi se aşază, foaie, cu foaie, pe un platou. Clătitele se umplu cu cremă de ciocolată, se înfăşoară şi se aşază pe platou. Pot fi servite cu frişcă sau fructe de pădure.

 

Clatite cu ciocolata

Clatite cu ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.