Clatite cu chiftelute si mazare

Printeaza

Clatite cu chiftelute si mazare din: carne tocata de porc, carne tocata de vita, morcov, rosii, oua, faina, cascaval, praz, ulei, sare, oregano, mazare, piper, apa, lapte.

Ingrediente:  Clatite_cu_chiftelute_si_mazare

  • 400 g carne tocata de porc sau de vita
  • 1 morcov
  • 4 rosii
  • 6 oua
  • 50 g faina
  • 120 g cascaval
  • 2 fire de praz
  • 6 1/2 lingurite ulei
  • sare
  • oregano
  • 200 g mazare
  • piper
  • 50 ml apa sau lapte

Mod de preparare:

Intr-un bol amesteci carnea tocata, sarea, 1 praz dat pe razatoare, 1 ou si piperul negru. Omogenizezi, din aceasta compozitie formezi chiftelute si le coci in ulei pe ambele parti.

In uleiul in care ai prajit chiftelutele, adaugi celalalt praz ras, morcovul dat prin razatoare, rosiile maruntite si sare.

Cand s-au inmuiat, adaugi si chiftelutele. Presari oregano si mai lasi 3-4 minute. Din 5 oua, lapte, sare si faina formezi un aluat de clatite. Din acest aluat coci 5 clatite.

Intr-o forma cu diametrul de 16 cm, unsa cu ulei, asezi o clatita, un strat de chiftelute cu cascaval ras, apoi o clatita, mazare, cascaval, iar o clatita, chiftelute, cascaval, clatita, mazare si iar o clatita.

Deasupra razi cascaval. Coci la 180 de grade Celsius, timp de 25-30 de minute.

Clatite cu chiftelute si mazare

Clatite_cu_chiftelute_si_mazare

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.