Clatite cu cascaval si spanac

Printeaza

Clatite cu casvaval si spanac din: faina, spanac, cascaval, lapte, oua, telina, ceapa verde, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Clatite_cu_cascaval_si_spanac

  • 100 g făină
  • 500 g spanac
  • 100 g cașcaval
  • 200 ml lapte
  • 2 ouă
  • 2 tije de țelină
  • 2 cepe verzi
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală bine frunzele de spanac și se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert 5 minute, se scurg și se toacă mărunt. Se curăță ceapa și se toacă rondele, împreună cu tijele de țelină.

Se încing 3 linguri de ulei și se prăjesc ceapa și țelina. După 1 minut se adaugă spanacul, se presară sare și piper și se fierbe 3 minute la foc moderat.

Într-un bol înalt se amestecă făina cu un praf de sare și se adaugă laptele. Se amestecă energic, pentru a nu se forma cocoloașe și se adaugă ouăle. Se bate bine. Se prăjesc clătitele, ungându-se tigaia cu ulei, înainte de prăjirea fiecărei clătite.

Se montează aperitivul, pe un vas termorezistent. Se pun alternativ câte 5 foi de clătite și umplutură de spanac. Deasupra se presară cașcaval ras și se introduc în cuptor pentru 3 minute.

Clatite cu cascaval si spanac

Clatite_cu_cascaval_si_spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.