Clătite cu carne şi sos picant

Printeaza

O reteta delicioasa de clatite cu:apa minerala, lapte, oua, faina, carne de curcan, ceapa, usturoi, ardei iute, ardei gras, amidon alimentar, nuca, ulei, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:

  • 250 ml apă minerală
  • 250 ml lapte dulce
  • 3 ouă
  • 400 g făină
  • 400 g carne de curcan
  • două cepe
  • o căpăţână de usturoi
  • un ardei iute
  • un ardei gras
  • o lin­guriţă cu amidon alimentar
  • 50 g miez de nucă
  • ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă laptele rece cu apa minerală, o lin­guriţă cu sare, ouăle şi făina.

Se unge o tigaie încinsă cu ulei, se toarnă puţină com­poziţie şi se coace clătita pe ambele părţi, procedându-se la fel şi cu restul aluatului.

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se toacă mărunt şi ju­mătate din cantitate se pune la călit în puţin ulei încins cinci mi­nute. Se adaugă carnea de curcan dată prin maşina de tocat, sare şi piper. Se căleşte până începe să capete o culoare aurie, se adaugă puţină apă şi pătrunjel tocat.

Se ţine pe foc până scade sosul, apoi se umplu clătitele. Restul de ceapă şi usturoi, ardeiul gras şi ardeiul iute tăiaţi mărunt se călesc în puţin ulei.

Se adaugă o cană cu apă, se condimentează şi se lasă să fiarbă până scade sosul la jumătate. Se adaugă amidonul dizolvat cu puţină apă şi se mai fierbe cinci minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.