Clătite cu carne şi legume

Printeaza

O reteta delicioasa de clatite cu:lapte, carne de vita, faina, oua, vanata, ardei gras, rosii uscate, ceapa, dovlecel, ciuperci, ardei iute, usturoi, ulei, sare, piper, busuioc, smantana, iaurt.

Ingrediente:

  • 500 ml lapte dulce
  • 600 g came de vită
  • 400 g făină
  • 3 ouă
  • o vânătă
  • 3 ardei graşi
  • 8 roşii uscate
  • o ceapă
  • un dovlecel
  • 200 g ciuperci
  • un ardei iute
  • 3 căţei de usturoi
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • smântână
  • iaurt gras

 

Mod de preparare:

Carnea de vită se toacă mărunt sau se dă prin maşina de tocat. Ceapa şi usturoiul se spală şi se toacă mărunt. Un ardei gras şi două roşii uscate se toacă mărunt şi se pun într-un bol. Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se pun ceapa, usturoiul şi ardeiul iute, se călesc până se înmoaie, apoi se adaugă carnea.

Se prăjesc la foc mediu până ce carnea a devenit albă, se adaugă roşiile tocate, sare, piper şi puţină apă. Se lasă pe foc până când sosul s-a evaporat şi se pre­sară busuioc tocat.

Vânătă şi dovlecelul se spală, se taie cuburi şi se prăjesc în ulei în­cins. Se adaugă ciupercile şi ardeiul gras tăiat cuburi, se condimentează, se prăjesc până devin aurii şi se scot într-un bol cu o spumieră.

Se amestecă ouăle cu laptele dulce şi făina, sare şi piper. Se prăjesc clătitele, se umplu cu amestecul de came şi se servesc alături de legumele prăjite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.