Clătite cu ciocolată şi cremă Chantilly

Printeaza

O reteta de clatite cu ciocolata si crema Chantilly din: faina, cacao, sare de mare, zahar tos, oua, unt, lapte, esenta de vanilie, ciocolata, unt, miere, smantana, fulgi de migdale si portocala glasata.

Ingrediente:Clătite cu ciocolată şi cremă Chantilly

  • 100 g de faina alba
  • 25 g pudra de cacao
  • 1/4 lingurita de sare de mare fina
  • 1 lingura de zahar tos
  • 2 oua medii, batute usor
  • 1 lingura de unt topit, plus cateva bucatele pentru prajit
  • 300 ml de lapte integral
  • 1 lingurita de esenta de vanilie

crema de ciocolata:

  • 100 g ciocolata neagra de calitate (aproximativ 70% cacao)
  • 15 g unt nesarat
  • 1 1/2 linguri de miere
  • 70 ml de lapte integral

crema chantilly:

  • 250 ml de smantana
  • 2-3 linguri de zahar pudra
  • 1 lingurita de esenta de vanilie

pentru ornat:

  • 4 linguri de fulgi de migdale sau migdale macinate, usor prajite
  • coaja de portocala, glasata

 

Mod de preparare:

Pentru clătite, cerneţi într-un bol făina, pudra de cacao şi sarea şi adăugaţi zahărul. Faceţi o gaură în centru şi puneţi ouăle bătute, untul topit, laptele şi esenţa de vanilie. Amestecaţi pentru a omogeniza ingredientele şi a forma o compoziţie moale, dar nu mai mult decât este necesar. Lăsaţi compoziţia la temperatura camerei cel puţin 30 de minute.

Pentru siropul de ciocolată, rupeţi tableta bucăţi mici şi puneţi-o într-un bol termorezistent, apoi fierbeţi la bain-marie. Adăugaţi untul şi mierea şi aşteptaţi să se topească, amestecând din când în când. Luaţi bolul de pe foc şi turnaţi treptat laptele, până când obţineţi un sirop cremos. Acesta se poate încălzi înainte de a-l servi.

Pentru crema Chantilly, bateţi smântână dulce într-un bol, împreună cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie. Acoperiţi şi lăsaţi la răcit.

Pentru a prăji clătitele, puneţi o tigaie antiaderentă la foc mic şi adăugaţi o bucăţică de unt. Când acesta s-a topit, înclinaţi tigaia astfel încât să îmbrăcaţi baza cu unt. Adăugaţi un polonic mic de compoziţie, având grijă să acoperiţi uniform fundul tigăii cu un strat subţire. Lăsaţi pe foc un minut şi jumătate, până când clătita se rumeneşte bine pe dedesubt.

Intoarceţi-o pentru a o prăji şi pe partea cealaltă. Transferaţi-o pe un platou cald şi acoperiţi-o cu un prosop de bucătărie pentru a o menţine caldă. Aşezaţi clătitele în straturi, cu o folie de hârtie-prosop între straturi.

Ungeţi cu un strat de cremă Chantilly câte o jumătate de clătită şi presăraţi câteva migdale prăjite. Impăturiţi cealaltă jumătate de clătită simplă peste umplutură pentru a închide, apoi împăturiţi din nou. Aşezaţi câte o clătită umplută pe fiecare farfurie de servit şi picuraţi deasupra sirop de ciocolată. Presăraţi câteva midgale prăjite şi adăugaţi la sfârşit fâşii de coajă de portocală glasate.

Clătite cu ciocolată şi cremă Chantilly

Clătite cu ciocolată şi cremă Chantilly

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta de niste clatite

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.